Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές Λάρισας με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   8:09:00 μ.μ.


Προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές Λάρισας με τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι
Δεν πίστευε στα μάτια του ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Λάρισας όταν είδε τηλεκατευθυνόμενο  ελικοπτεράκι  να κατευθύνεται στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και να προσκρούει στον τοίχο εξωτερικά της δυτικής πλευράς και σε απόσταση 35-40 μέτρων από την περίφραξη.

Στο ελικοπτεράκι υπήρχε κολλημένη με μονωτική ταινία μια χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε κινητά τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους τα οποία οι χειριστές του ήθελαν να περάσουν μέσα στη φυλακή. Από τον έλεγχο, που διενήργησαν αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της συσκευασίας, υπήρχαν τοποθετημένα αντικείμενα και συγκεκριμένα: πέντε κινητά τηλέφωνα, ισάριθμα καλώδια φόρτισής τους, έξι κάρτες sim και δύο ακουστικά. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Τον περασμένο Ιούνιο αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο ήρθαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Wheatfield στην Ιρλανδία. Στην περίπτωση αυτή οι χειριστές του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου που είχε πάνω του ενσωματωμένη και μια κάμερα Go-Pro είχαν επιχειρήσει να περάσουν στις φυλακές του δυτικού Δουβλίνου, ναρκωτικά αλλά και εκεί το ελικόπτερο προσέκρουσε με αποτέλεσμα η «επιχείρηση» να αποτύχει.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ