Ροη ειδησεων

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014   2:24:00 μ.μ.


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα ευρείας κλίμακας επιχείρησητων υπηρεσιών Ασφαλείας της Κρήτης. Χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δόθηκε έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των βασικών υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε καλλιέργειες χασισοφυτειών, εμπορία ναρκωτικών και όπλων αλλά και σε άλλες αξιόποινες δραστηριότητες.

Ως βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται Ρεθυμνιώτες οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για χασισοφυτείες και στο πλαίσιο των ερευνών φέρεται να προκύπτει συσχετισμός παλαιότερων χασισοφυτειών με τη δράση της ομάδας. Το Ρέθυμνο φέρεται ως το επίκεντρο της δράσης της βασικής ομάδας που κατά τις Αρχές είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, όμως το πεδίο ερευνών έχει απλωθεί σε όλη την Κρήτη-και στο Ηράκλειο-λόγω του τεράστιου εύρους των "διασυνδέσεων και συναλλαγών" των εμπλεκομένων.
Η υπόθεση "δουλευόταν" καιρό από την ειδική ομάδα καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος που έχει έδρα το Ηράκλειο αλλά είναι παγκρήτιας εμβέλειας, σύμφωνα με το Cretalive.
Η παρακολούθηση των τηλεφώνων των υπόπτων είχε φθάσει πλέον σε ώριμη φάση προκειμένου να δοθεί το "παρασύνθημα" στις επιχειρησιακές δυνάμεις για την μεγάλη πολυεπίπεδη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που οδηγούνται στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου.
Στο Ηράκλειο έχουν συλληφθεί 4 άτομα. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή 5 ατόμων, ενός από το Αρκαλοχώρι, ενός από το Καστέλι, ενος από τις Γούβες και δυο από την πόλη του Ηρακλείου.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι 4 από τους 5 και διαφεύγει ένας από το Ηράκλειο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Ρεθύμνου. Τέλος, έχει γίνει και μια προσαγωγή από την Ιεράπετρα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ