Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο στρατός της Νοβορωσίας συνεχίζει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του εδάφους του

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014   3:13:00 μ.μ.


Ο στρατός της Νοβορωσίας συνεχίζει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του εδάφους του
Ο στρατός της Νοβορωσίας συνεχίζει ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση του εδάφους του από τους εξολοθρευτές του Κιέβου. Τα στρατεύματα των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης κατέστρεψαν το σημείο ελέγχου των ουκρανικών δυνάμεων που βρισκόταν στην είσοδο της Μαριούπολης. Το ανέφεραν στο πρακτορείο ITAR-TASS οι αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι μαχητές της λεγόμενης ταξιαρχίας εθελοντών "Azov" κατά τη διάρκεια της μαχητικής σύγκρουσης είχαν απώλειες και αποχώρησαν με την κατεύθυνση την πόλη.
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του αρχηγείου της επιστράτευσης ανέφεραν ότι μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στη Μαριούπολη έχασαν περίπου 50 άτομα. Κατά τη διάρκεια των μαχών οι μαχητές της επιστράτευσης κατέστρεψαν 4 τεθωρακισμένα, 11 αυτοκίνητα, καθώς και αποθήκη με καύσιμα και λιπαντικά.
Με τα στοιχεία του επιτελείου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στην περιοχή του οικισμού Πομπέντα και στα περίχωρα του Ντμίτροβκα καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 12 φορτηγά με πυρομαχικά. Από την πλευρά του ουκρανικού στρατού οι απώλειες αποτελούν περίπου 40 άτομα νεκρούς και τραυματίες.
Στο κέντρο του Ντονέτσκ πυροβολήθηκε άλλη μία ομάδα των Ρώσων δημοσιογράφων. Δεν υπάρχουν θύματα.
Εντωμεταξύ ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ συνεχίζει να πυροβολεί το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στο οποίο κρύβονται οι εξολοθρευτές.
Στις 4 Σεπτεμβρίου οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης απελευθέρωσαν το χωριό Βεργκούνκα. Τα ουκρανικά τμήματα αποχώρησαν υπό την πίεση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, αφού παράτησαν τον οπλισμό, πυρομαχικά και μερικές μονάδες τεθωρακισμένων. Το χωριό Βεργκούνκα βρίσκεται στο περιύψωμα, πάνω από το Λουγκάνσκ και ακριβώς από εκεί γίνονταν οι βομβαρδισμοί της πόλης από το πυροβολικό. Σήμερα καθάρισαν και την περιοχή του οικισμού Μεταλλίστ, όπου μερικούς μήνες πριν σκοτώθηκαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι Ίγκορ Κορνελιούκ και Αντόν Βολόσσιν. Από εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν στο Βορρά. Όπως είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Ίγκορ Πλοτνίτσκι, πολύ σύντομα οι μαχητές της επιστράτευσης θα απελευθερώσουν την πόλη Στσάστιε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ