Ροη ειδησεων

CNBC: Η Ελλάδα βλέπει την αποφοίτηση από τα σκληρά μαθήματα της τρόικας

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014   1:13:00 μ.μ.


CNBC: Η Ελλάδα βλέπει την αποφοίτηση από τα σκληρά μαθήματα της τρόικας
Επιστρέφει στο... σχολείο η ελληνική κυβέρνηση η οποία θέλει να «αποφοιτήσει» από τα σκληρά μαθήματα της τρόικας, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το CNBC με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα βλέπει την αποφοίτηση από το σκληρά μαθήματα της τρόικας» αναφέρεται ότι στις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα θα επιδιωχθεί να καταδειχθεί πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της το χάος του παραλυτικού χρέους και της οικονομικής κρίσης και μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υποστηριχθεί το αίτημα για αποδέσμευση από τη λιτότητα και την ανάληψη πολιτικών προσανατολισμένων στην ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «αποφοιτήσει» η χώρα με επιτυχία από το πρόγραμμα διάσωσης, όταν αυτό λήξει το 2016, χωρίς περαιτέρω βοήθεια όπως έκαναν φέτος η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Παράλληλα πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την τρόικα εκτός Αθηνών για επικοινωνιακούς λόγους και όχι γιατί δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Οι έλληνες φορολογούμενοι δεν θέλουν να βλέπουν τους «άνδρες με τα μαύρα κοστούμια» να παρευλαύνουν στην χώρα τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ