Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το μνημόνιο δε θα έχει λόγο ύπαρξης

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014   2:16:00 μ.μ.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 (στους Δήμο Βερύκιο και Π. Κουσουλό) για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων:


-Αυτό το οποίο ζούμε είναι μια ασύμμετρη κατάσταση. Γίνεται μια διαρκής διαστροφή της πραγματικότητας. Την ώρα ακριβώς που έπρεπε η χώρα να είναι ήρεμη και να προχωρά προς την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, την ώρα ακριβώς αυτή, επιλέγει η αντιπολίτευση μια επίθεση με όλα τα μέσα: Έχουμε ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις, τυμβωρυχίες στο απώτερο παρελθόν. Διαχέεται μια γλώσσα του μίσους, απειλές συνεχώς προς εταίρους και αγορές. Σας θυμίζω την ομιλία του κ. Τσίπρα, στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένος: “Tο λέω ξανά, για να το ακούσουν στις Βρυξέλες, το Βερολίνο ή την Ουάσινγκτον. Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία, δεν θα έχει τη δική μας συναίνεση, δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς, δεν θα δεσμεύει το ΣΥΡΙΖΑ».

-Διέστρεψαν τόσο πολύ την πραγματικότητα, που έλεγαν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης, για έξοδο από την κρίση είναι αυτή που προκάλεσε την άνοδο των σπρέντς. Και όχι το γεγονός ότι ευθέως απειλούν τους πάντες, για το τι θα κάνουν αν έρθουν στην εξουσία. Είναι ασύμμετρη η κατάσταση, γιατί αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται μέσα τα οποία δεν χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

-Χρησιμοποιούνε ψεύδη, συκοφαντίες, τυμβωρυχίες, απειλές, λασπολογίες, δημοσιεύματα. Έχω την άποψη ότι επειδή αυτή τη στιγμή τρέφονται από τα μνημόνια, τη φτώχεια και τη δυστυχία του κόσμου, ανησυχούν επειδή γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια - και με τη βοήθεια των εταίρων και με τη σύμφωνη γνώμη τους - να βγούμε από το μνημόνιο και να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, που θα το έχουμε φτιάξει εμείς, με βάση τις ανάγκες της χώρας μας, της πατρίδας μας. Έτσι λοιπόν βλέποντας ότι πάμε προς την έξοδο κάνουν το παν για να το εμποδίσουν.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται από το μνημόνιο. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το μνημόνιο, τι θα καταγγέλλει; Εκτός μνημονίου δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

-Οι αναφορές του ξένου τύπου είναι σαφέστατες. Μιλούν για πολιτική αστάθεια και κίνδυνο εκλογών που τρομάζει τις αγορές.

-Όταν έχουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και της Κύπρου δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη περιγραφή. Υπάρχουν τα παραδείγματα.

-Η χώρα πρέπει να είναι ήρεμη για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την έξοδο από το μνημόνιο και να πάει στην επόμενη μέρα, διότι υπάρχει η επόμενη μέρα, είναι η μέρα της ελπίδας, όταν η χώρα με το δικό της πρόγραμμα θα επωφελείται από όλα όσα πρέπει να επωφεληθεί, από τον τουρισμό της, από τις εξαγωγές της, από το φυσικό της αέριο, από το πετρέλαιο, από όλα αυτά τα οποία είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Κι εμείς αυτή τη στιγμή ακούμε συνέχεια ψεύδη, συκοφαντίες, λάσπη, τυμβωρυχίες. Διαχέεται παντού η γλώσσα του μίσους, ακούγονται συνέχεια απειλές προς τους εταίρους, προς τα άλλα κόμματα, προς βουλευτές... Τι είναι αυτό;

-Δεν ξεκινήσαμε εμείς όλη αυτή τη συζήτηση περί «κουμπαράδων», περί «χρηματισμού βουλευτών», δεν την ξεκίνησε η κυβέρνηση. Η αστάθεια, ο τρόμος, οι απειλές προς πρόσωπα, προς κόμματα, αυτό δεν είναι δημοκρατία.

-Από τη δική μας την πλευρά, εμείς δεν ξεκινούμε ποτέ την πολεμική.

-Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κανονικότατα. Βεβαίως είμαστε αισιόδοξοι. 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ