Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη ο Σέρβος Πατριάρχης

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014   11:20:00 μ.μ.



Toυ Γιώργου Θεοχάρη
Ιδιωτική  επίσκεψη στο Αγιο Ορος θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.Ειρηναίος την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που εξασφλάλισε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
Ο κ.  Ειρηναίος  θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της  Ιεράς μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  από τις 17 έως τις 19 του μήνα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους περίπου 7.500 σέρβους στρατιώτες που είναι ενταφιασμένοι στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, στη Σταυρούπολη.
Ο πατριάρχης θα φτάσει το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.
Το πρωί του Σαββάτου θα τελεστούν πατριαρχικά τρισάγια στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ και στο Μνημείο Καέντων Χορτιάτη (στις 9 π.μ. και στις 10.30 π.μ. αντίστοιχα), ενώ το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας περιλαμβάνει επίσκεψη στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος του Χορτιάτη (στις 11 π.μ.) και εκδήλωση “Ωδή στην Ειρήνη” στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μονής Λαζαριστών (στις 6.30 μ.μ.). 
Στην Αθωνική Πολιτεία
Το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου (7.30 π.μ.) θα τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου και στις 4 το απόγευμα ο πατριάρχης Σερβίας θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος. Η επιστροφή του στο Βελιγράδι έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου.Για το Αγιο Ορος μέχρι στιγμής δεν δόθηκε πρόγραμμα.
agioritikovima.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ