Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ενδυνάμωση Απασχόλησης Ανέργων Γυναικών Μεταναστριών

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014   3:48:00 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενδυνάμωση Απασχόλησης Ανέργων Γυναικών Μεταναστριών

Η αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία ANCE ξεκινά την υλοποίηση του έργου «Ενδυνάμωση της Απασχόλησης άνεργων γυναικών μεταναστριών». Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το έργο αποσκοπεί στο να παρέχει, σε άνεργες γυναίκες μετανάστριες από τη Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα, τη δυνατότητα - μέσω της παροχής συμβουλευτικής – να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να αναζητήσουν εργασία με συστηματικό τρόπο στην τυπική οικονομία και τις απαιτούμενες γνώσεις αναφορικά με το πως μπορούν να συστήσουν μόνες τους εταιρία στον κλάδο καθαριότητας. Παράλληλα το έργο αποσκοπεί να υποστηρίξει τις γυναίκες αυτές σε ψυχολογικό και νομικό επίπεδο.
Η παροχή πληροφοριών, καθώς και οι αιτήσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, στα γραφεία της ANCE, Μιαούλη 15 Α, Αθήνα 10554, 2ος όροφος, κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

- Τρίτη:     14: 00 - 17: 00 
- Τετάρτη: 15: 00 - 18: 00 
- Πέμπτη:   11: 00 - 15: 00

Υπεύθυνο πρόσωπο επικοινωνίας: κα Άννα Μιρόνοβα (mironova.anna@ance-hellas.org)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 82 15 044, 210 82 15 343
Σημειώνεται ότι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15/12/2014 ενώ η τελική επιλογή των ωφελουμένων γυναικών μεταναστριών θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ