Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Συνεργάτης εμπόρων ναρκωτικών ο επιτετραμμένος της Σερβικής πρεσβείας;

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014   12:21:00 μ.μ.


Συνεργάτης εμπόρων ναρκωτικών ο επιτετραμμένος της Σερβικής πρεσβείας;
Σε κατ οίκον περιορισμό τέθηκε ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Σερβίας στην Αθήνα, Μπράνκο Λαζάρεβιτς που είχε προφυλακιστεί πριν από δύο μέρες ως ύποπτος για συνεργασία με τον καταζητούμενο έμπορο ναρκωτικών, Ντάρκο Σάριτς.

Ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα, Μίρκο Ραντισάβλιεβιτς, εχθές, μετά την κατάθεση του Λαζάρεβιτς, ζήτησε να του επιβληθεί κατ οίκον περιορισμός και να του αφαιρεθεί το διαβατήριο. Αιτήματα που το δικαστήριο έκανε αποδεκτά ενώ υποχρεώνει τον Λαζάρεβιτς να παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα μέχρι να αποφασιστεί αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.
Ο Λαζάρεβιτς κατηγορείται ότι την περίοδο 2008 - 2010 που ήταν διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς (νυν πρωθυπουργού) έδινε πληροφορίες σε εμπόρους ναρκωτικών της "Συμμορίας του Σάριτς" για τις επιχειρήσεις που προτίθεται να λάβει η αστυνομία εναντίων τους.
Σύμφωνα με το σερβικό τύπο ο Λαζάρεβιτς συνεργαζόταν με τον Ρόντολιουμπ Ραντούλοβιτς που ανήκε στη "Συμμορία του Σάριτς" και διακινούσε ηρωίνη από τη Νότιο Αμερική. Ο σερβικός τύπος ωστόσο αναφέρει ότι, στην κατάθεση του ο Μπράνκο Λαζάρεβιτς ισχυρίστηκε ότι τον Ραντούλοβιτς του τον γνώρισε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς παρουσιάζοντας τον ως καλό φίλο και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ