Ροη ειδησεων

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής Ρουμάνας

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014   3:19:00 μ.μ.


Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής Ρουμάνας
Μια ολόκληρη οικογένεια από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης εξέδιδε διά της βίας 22χρονη Ρουμάνα σε οίκους ανοχής.

Μετά από καταγγελία της άτυχης νεαρής το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κατάφερε να συλλάβει μια 38χρονη, σε βάρος της οποίας καθώς και άλλων τριών σύνεργων της, ηλικίας 33, 29 και 18 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σωματεμπορίας από κοινού», «Προστασία του άτομου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», «Κώδικας Νόμων για τα ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Αρχαιοτήτων».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της οικογένειας ημεδαπών (δύο αδέρφια και ο γιος του ενός) εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη οικονομική κατάστασή της, την εγκατέστησαν σε οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας της 38χρονης συλληφθείσας, όπου την εξέδιδαν και ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τις εισπράξεις της.
Στην περιοχή της Ευκαρπίας, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε τρία διαμερίσματα των μελών της σπείρας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Δύο αρχαία Ρωμαϊκά νομίσματα,
-Πλήθος εγγράφων και αποδείξεις πληρωμής από κέρδη παιχνιδιών,
-Ένα μηχάνημα αυτόματης καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και πλήθος ταινιών με ποσά «20», «50» και «100» ευρώ από δεσμίδες χρημάτων – χαρτονομισμάτων,
-Κλειδιά από διάφορους οίκους ανοχής,
-Ένα μικρόδεμα κάνναβης συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων και
-Δύο καταγραφικά κυκλώματα τηλεόρασης, τα οποία είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Η καταγγέλλουσα φιλοξενείται ήδη σε ξενώνα για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ της γνωστοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη των λοιπών συνεργών της.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ