Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ολλανδία «σφράγισε» την αποτυχία της Βραζιλίας

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014   11:10:00 π.μ.


Η Ολλανδία «σφράγισε» την αποτυχία της ΒραζιλίαςΟι οράνιε κέρδισαν 3-0 στον τελικό της παρηγοριάς - Απογοητευτική εμφάνιση από τη σελεσάο - Φαν Πέρσι, Μπλιντ και Βαϊνάλντουμ τα γκολ για τους νικητές - Αποδοκιμασίες για τους παίχτες του Σκολάρι με το τέλος της αναμέτρησης - Διαβάστε όλα τα αρνητικά ρεκόρ που έσπασαν οι Βραζιλιάνοι
Την τελική «σφραγίδα» σε μια πορεία που ξεκίνησε για τη Βραζιλιά ως το μεγαλύτερο όνειρο και κατέληξε ως ο χειρότερος εφιάλτης, έβαλε η Ολλανδία με τη νίκη της στον μικρό τελικό του Μουντιάλ.
Με «συνταγή» που θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον ημιτελικό και τη ντροπιαστική ήττα από τη Γερμανία ξεκίνησε ο τελικός της... παρηγορίας καθώς οι οράνιε βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 1-0 από το 3΄ χάρη σε γκολ του Φαν Πέρσι από τη βούλα των πέναλτι. Αυτή πάντως είναι μια απόφαση που θα συζητηθεί πολύ καθώς το μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα φαίνεται να είναι εκτός περιοχής με τον Ρόμπεν να πέφτει μέσα στην περιοχή ξεγελώντας τον αλγερινό διαιτητή Τζαμέλ Χαϊμουντί, ο οποίος πάντως από τη στιγμή που έδωσε πέναλτι όφειλε να αποβάλει τον αρχηγό της Βραζιλίας καθώς ήταν ο τελευταίος παίχτης.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στη Βραζιλία, δεκατρία λεπτά αργότερα ο Μπλίντ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Φαν Χάαλ με αφύλαχτο σουτ περίπου από το ύψος του πέναλτι μετά από λάθος διώξιμο του Νταβίντ Λουίζ. Ακολούθησαν 75 λεπτά χωρίς σημαντικές φάσεις με τους Ολλανδούς να μην πιέζουν φοβερά για παραπάνω γκολ αλλά και τους Βραζιλιάνους να μην δείχνουν ότι μπορούν να αντιδράσουν. Το «κερασάκι στην τούρτα» για την Ολλανδία και το τελευταίο χτύπημα στο... πτώμα της Βραζιλίας κατάφερε ο Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις του αγώνα με το συνολικά 170ο γκολ της φετινής διοργάνωσης. Αποτέλεσμα οι παρατεταμένες αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης για τους παίχτες του Σκολάρι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ