Ροη ειδησεων

"Μπαλόνια δικαιοσύνης" στη μνήμη του Βρετανού που δολοφονήθηκε στην Κρήτη

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014   10:36:00 μ.μ.


Ένα χρόνο μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου, στο κορμί του 19χρονου, η μητέρα του θα προβεί σε μια συμβολική πράξη στη μνήμη του γιου της
Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Tyrell Matthews Burton, η μητέρα του νεαρού, Sharon, προχωρά σε μια πράξη συμβολική στη μνήμη του γιου της που "έφυγε" τη μέρα των γενεθλίων του κι ενώ βρισκόταν στα Μάλια για διακοπές (δείτε εδώ). Η Sharon Matthews θα απελευθερώσει 30 μπαλόνι "δικαιοσύνης και ειρήνης" έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή και να περάσει το δικό της μήνυμα κατά της βίας μεταξύ των νέων και την κατοχή μαχαιριών.

Στις 23 Ιουλίου του 2013 ο Tyrell μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ενώ απολάμβανε με φίλους του, τις διακοπές του στην Κρήτη. Βρισκόταν έξω από ένα μπαρ, στα Μάλια, όταν δέχτηκε την επίθεση. Ήταν η μέρα των γενεθλίων του...

Η πρωτοβουλία της μητέρας του αποτελεί μια άλλη "γιορτή", την ημέρα που ο γιος της θα γινόταν 20 χρονών. Η ίδια αναφέρει: "Θέλω ο κόσμος να μάθει ότι η ζωή του Tyrell ήταν σημαντική και ο θάνατός του ήαν απερίσκεπτος και βάρβαρος".

Στις 14.30, αύριο το μεσημέρι, θα απελευθερώσει τα μπαλόνια και θα εκφωνήσει λόγο τιμώντας τη μνήμη του Tyrell αλλά και άλλων νέων θυμάτων της κατοχής μαχαιριών, ενώ παράλληλα θα απευθυνθεί και προς την ελληνική κυβέρνηση για να τονίσει ότι η ασφάλεια των τουριστών είναι προτεραιότητα και πως δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

creatalive.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ