Ροη ειδησεων

H Microsoft προχωρά σε 18.000 απολύσεις

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014   8:03:00 π.μ.


H Microsoft προχωρά σε 18.000 απολύσειςΣτις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην 39χρονη ιστορία της, η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε 18.000 απολύσεις, οι περισσότερες στο τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia.
Περίπου 12.500 θέσεις θα καταργηθούν στο πλαίσιο της εξάλειψης των επικαλύψεων με τη Nokia, η οποία εξαγοράστηκε για 7,2 δισ. δολάρια. Η Microsoft είχε δηλώσει τότε ότι σκόπευε να περιορίσει το κόστος κατά 600 εκατομμύρια το χρόνο.
Με την εξαγορά του τμήματος κινητών της φινλανδικής εταιρείας το προσωπικό της Microsoft εκτινάχθηκε στους 127.000.
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιους αφορούν οι υπόλοιπες απολύσεις πέρα από τη Nokia. Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα σκοπεύει να ανακοινώσει λεπτομέρειες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 22 Ιουλίου.
«Σκοπεύουμε να μειώσουμε τα επίπεδα μάνατζμεντ, τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, για να επιταχύνουμε τη ροή των πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων» έγραφε ο Ναντέλα σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι απολύσεις «είναι περίπου διπλάσιες σε σχέση με ό,τι περίμενε η Wall Street» σχολίασε στο Reuters ο Ντάνιελ Άιβς, αναλυτής της FBR Capital Markets. «Ο Ναντέλα καθαρίζει το κατάστρωμα για το επόμενο οικονομικό έτος. Καθαρίζει ένα μέρος της ακαταστασίας που άφησε ο [τέως διευθύνων σύμβουλος[ Στιβ Μπάλμερ» είπε.
Η Microsoft, η οποία σταδιακά απομακρύνεται από το λογισμικό και εστιάζεται στις υπηρεσίες cloud και τις φορητές συσκευές, δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε περικοπές.
Η Hewlett-Packard απολύει 50.000 από τους 250.000 εργαζομένους της, η IBM περικόπτει 15.000 θέσεις, ή το 3% του δυναμικού της, ενώ η Intel και η Cisco ανακοίνωσαν πέρυσι ότι περικόπτουν το 5% των θέσεων εργασίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ