Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Mail και sms χωρίς δίκτυο και χωρίς internet

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014   2:06:00 μ.μ.


Mail και sms χωρίς δίκτυο και χωρίς internetΈνα gadget που υπόσχεται επικοινωνία ακόμη χωρίς πρόσβαση σε Wi-Fi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας κάνει την εμφάνισή του. Το μαγικό γκατζετάκι ονομάζεται goTenna.
Το goTenna συνδέεται με smartphone ασύρματα, χρησιμοποιώντας Bluetooth Low Energy και έπειτα, με τη βοήθεια μιας δωρεάν εφαρμογής που έχει εγκατασταθεί  στο κινητό, ο χρήστης μπορεί να αποστείλει τε το μήνυμα που επιθυμεί σε άλλους χρήστες αρκεί και εκείνοι να διαθέτουν το νέο αυτό gadget.
Η αποστολή του μηνύματος γίνεται με τη βοήθεια επικοινωνίας μέσω ραδιοκυμάτων, αρκεί ο παραλήπτης να βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τον αποστολέα.
Το goTenna φορτίζει μέσω θύρας USB και η μπαταρία του μπορεί να παραμείνει «ζωντανή» για 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Σύμφωνα με το digitallife.gr ια κυκλοφορήσει στην αγορά στην τιμή των 299,99 δολαρίων το ζευγάρι.
Η Daniela Perdomo, διευθύνων σύμβουλος του startup που δημιούργησε το goTenna στο Brooklyn, αναφέρει ότι εμπνεύστηκε την ιδέα του gadget αυτού την περίοδο του τυφώνα Sandy, όπου υπήρχαν προβλήματα επικοινωνίας, λόγω της υπερβολικής ανάγκης χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ