Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ρογκόζιν: η Ρωσία μέχρι το 2020 θα ανανεώσει το στρατηγικό πυρηνικό δυναμικό της

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   4:51:00 μ.μ.


Ρογκόζιν: η Ρωσία μέχρι το 2020 θα ανανεώσει το στρατηγικό πυρηνικό δυναμικό της
Η Ρωσία μέχρι το 2020 θα ανανεώσει τον οπλισμό των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων όχι για 70%, όπως εικάζεται τώρα, αλλά για όλα τα 100%, θεωρεί ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν. «Η διαμόρφωση της τεχνικής βάσης των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων γίνεται με προοδευτικούς ρυθμούς και στην ουσία θα ανανεώσουμε τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις όχι για 70%, αλλά για όλα τα 100%», είπε ο Ρογκόζιν στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού «Ρωσία 24».

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι μέχρι το 2015 ο στρατός και ο στόλος πρέπει να ενσωματώσουν τον «υπερσύγχρονο» οπλισμό κατά 30%, και μέχρι το 2020 — κατά 70%.
Ταυτόχρονα η Ρωσία πρέπει να δημιουργήσει έναν τόσο συμπαγή στρατό τον οποίο κατ΄ ανάγκην μπορεί να μεταφέρει «σε οποιοδήποτε επικίνδυνο θέατρο στρατηγικών επιχειρήσεων».
Απαντώντας στην ερώτηση για την προμήθεια πεζοναυτικών ελικοπτεροφόρων από τη Γαλλία, ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη σύμβαση αυτή.
«Μπορώ να εκφράσω τη δική μου άποψη: θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς τη σύμβαση αυτή, επειδή έχουμε τώρα τη δυνατότητα της συναρμολόγησης πλοίων μεγάλου μεγέθους τέτοιας κατηγορίας», παραθέτει τα λόγια του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης το γραφείο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι το περασμένο χρόνο η Ρωσία παρέδωσε στην Ινδία το ελαφρό αεροπλανοφόρο «Vikramaditya». «Και το πεζοναυτικό πλοίο είναι πολύ πιο απλό από την άποψη της κατασκευής», πρόσθεσε ο Ρογκόζιν. Επίσης θεωρεί ότι τα «Mistral» δεν είναι κατάλληλα για τη Ρωσία λόγω των κλιματικών συνθηκών. «Τουλάχιστον, σίγουρα δε θα μπορέσουν να ενεργούν στις δικές μας βόρειες θάλασσες», διευκρίνισε. Ταυτόχρονα ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι οι δηλώσεις της γαλλικής πλευράς, ότι η σύμβαση μπορεί να διαλυθεί και τα πλοία να παραδοθούν σε κάποιον άλλον είναι αβάσιμα. "Πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ότι για τους Γάλλους το παιχνίδι με τους Αμερικάνους "θα προμηθεύσω το πλοίο – δεν θα το προμηθεύσω " δεν έχει σωστό χαρακτήρα», είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Επειδή το ένα τρίτο του πλοίου συναρμολογήθηκε εδώ, σε μας. Τα τμήματα της πρύμνης του «Mistral» συναρμολογήθηκαν στο εργοστάσιο Baltiysky της Αγίας Πετρούπολης. Για το λόγο αυτό, εάν θέλουν να κρατήσουν το πλοίο, πρέπει να αποσυναρμολογήσουμε την πρύμνη, να την επιστρέψουμε και να την χρησιμοποιούμε για άλλα πλοία ". Ακριβώς για τον ίδιο λόγο είναι αδύνατο να "παραδοθεί σε κάποιον άλλο αυτό το μισό πλοίο ". "Δεύτερον, τα χρήματα πληρώθηκαν, πρέπει να τα επιστρέψουν με πρόστιμα. Τρίτον, η Γαλλία ρισκάρει όχι με τα χρήματα, αλλά με το κύρος ενός φερέγγυου προμηθευτή ", κατέληξε ο Ρογκόζιν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ