Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

«Al Khansaa»: Ποια είναι η ταξιαρχία με τις αδίστακτες τζιχαντίστριες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014   2:24:00 μ.μ.


«Al Khansaa»: Ποια είναι η ταξιαρχία με τις αδίστακτες τζιχαντίστριες
Η γυναικεία οργάνωση που τιμωρεί τις μουσουλμάνες που επιδεικνύουν αντι-ισλαμική συμπεριφορά

Σε ρόλο... χωροφύλακα, η γυναικεία Ταξιαρχία "al Khansaa", που δρα στους κόλπους των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους", τιμωρεί τις μουσουλμάνες που επιδεικνύουν αντι-ισλαμική συμπεριφορά.
Σημαίνων στέλεχος της γυναικείας οργάνωσης είναι η Ακσα Μαχούντ, μόλις 20 ετών, η οποία, πριν ένα χρόνο, ταξίδεψε από τη Γλασκόβη στη Συρία για να βρεθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με έγκριτους ακαδημαϊκούς από το Λονδίνο, τέσσερις Βρετανές είναι μέλη της σουνιτικής γυναικείας οργάνωσης και μάλιστα, αυτές θα μπορούσαν να γνωρίζουν τον δήμιο "Τζον", τον τζιχαντιστή που αποκεφάλισε "on air" τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ,προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα " Daily Mail" επικαλούμενη την Μέλανι Σμιθ, ερευνήτρια στο Διεθνές Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών στο "King' s College" του Λονδίνου, η ταξιαρχία "al Khansaa" λειτουργεί ως θρησκευτική αστυνομία.
Τα μέλη της έχουν επιφορτιστεί με την επιτήρηση των γυναικών μουσουλμάνων για το αν σέβονται τη "σαρία" (ισλαμικό νόμο). Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι δίδυμες, μόλις 16 ετών, Ζάχρα και Σάλμα Χαλέιν, από τη Βρετανία είναι ανάμεσα στις γυναίκες που κραδαίνουν όπλα πολεμώντας στο πλευρό των μελών του Ισλαμικού Κράτους (IS) σε Συρία και Ιράκ.
Η θηλυκή ταξιαρχία "al Khansaa" του IS στρατολογεί νεαρές γυναίκες που αισθάνονται καταπιεσμένες ως σουνίτισες μουσουλμάνες.Τα μέλη της οργάνωσης καλούν τις ανύπαντρες γυναίκες να συμμετάσχουν στον αγώνα για ένα ισλαμικό χαλιφάτο.
Για τις περισσότερες γυναίκες μαχητές, η διαδρομή προς το πεδίο της μάχης είναι μια βίαιη διαδρομή. Πολλές οδηγούνται στο μέτωπο των τζιχαντιστών για... ασφάλεια, για λόγους επιβίωσης. Κι ενώ τα πρόσωπα των γυναικών που πολεμούν στο πλευρό των φανατικών ισλαμιστών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το FBI ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές αρχές, σε συνεργασία με τις βρετανικές,βρίσκονται λίγο πριν την αποκάλυψη της ταυτότητας του Βρετανού δήμιου που αποκεφάλισε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Το FBI βρίσκεται ένα βήμα πριν την σύλληψη 12 ατόμων που συνεργάζονται στενά με τον Βρετανό τζιχαντιστή "Τζον" που έκοψε με μαχαίρι το κεφάλι των Αμερικανών δημοσιογράφων. Τα δώδεκα αυτά άτομα του είχαν δώσει χρήματα και ό,τι άλλο ήθελε για να κάνει ανενόχλητος τη.... δουλειά του στη Συρία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ