Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Μαριούπολη οι εξολοθρευτές πυροβόλησαν τους εφήβους

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   3:01:00 μ.μ.


Στη Μαριούπολη οι εξολοθρευτές πυροβόλησαν τους εφήβους
Στη Μαριούπολη δύο έφηβοι πήγαν βόλτα με το ποδήλατο και βρέθηκαν δίπλα στη θέση πυρός της Εθνικής Φρουράς. Οι Ουκρανοί μαχητές άρχισαν να πυροβολούν του εφήβους. Τα παιδιά έσπευσαν να φύγουν.

 Ο πρώτος έφηβος είναι 17 χρονών, ο άλλος — 19. Έναν από αυτούς η σφαίρα έπεσε στο κεφάλι και τώρα εκείνος βρίσκεται στο 5ο κλινικό νοσοκομείο της πόλης, όπου του κάνουν μια σειρά από περίπλοκες εγχειρήσεις. Ο καμεραμάν έβαλε μπρος την κάμερά του 2 λεπτά μετά, αφότου άρχισε ο πυροβολισμός.
Στην ίδια τη Μαριούπολη οι Αμερικάνοι εκπαιδευτές μαθαίνουν τους φαντάρους τους βασικού κανόνες της εκκένωσης από το πεδίο της μάχης, τους μαθαίνουν να σταματούν την αιμορραγία, να συνέρχονται μετά το σοκ και να βάζουν επιδέσμους. Στα προάστια της πόλης την προηγούμενη νύχτα οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης και οι εξολοθρευτές αντάλλαξαν χτυπήματα του πυροβολικού.
Την προηγούμενη ημέρα οι μαχητές του Ντονέτσκ και οι Ουκρανοί στρατιώτες αντάλλαξαν από 28 αιχμάλωτους από την κάθε πλευρά, μεταδίδει ο ανταποκριτής του πρακτορείου RIA NOVOSTI.
Η ανταλλαγή έγινε στο ουδέτερο έδαφος σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βόρεια από το Ντονέτσκ.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του πρακτορείου RIA NOVOSTI, οι περισσότεροι αιχμάλωτοι μαχητές της επιστράτευσης έχουν άσχημη κατάσταση υγεία, πολλοί από αυτούς υπέστησαν ξυλοδαρμό. Ενημέρωσαν του δημοσιογράφους ότι του βασάνιζαν, σχεδόν δεν τάιζαν και δεν παρείχαν ιατρική βοήθεια. Ταυτόχρονα οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν ότι δεν έχουν παράπονα στις συνθήκες κράτησης, έχουν καλή κατάσταση υγείας και δε φέρουν σημάδια από ξυλοδαρμό.
Νωρίτερα οι πλευρές της σύγκρουσης στο Ντονμπάς αντάλλαξαν από 38 άτομα αιχμάλωτους.
Στην περιοχή του Λουγκάνσκ στον οικισμό Λοσκουτόβκα το μαχητικό SU-25 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας έφερε πυραυλικό χτύπημα στο στρατιωτικό τμήμα, όπου βρίσκονταν τα τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού. Τα τεθωρακισμένα καταστράφηκαν επιτυχώς. Δεν αναφέρεται για τις απώλειες σε προσωπικό. Ο επιζήσας μάρτυρας εκφράζει αμφιβολίες για τα λογικά του ουκρανικού αρχηγείου και λέει το εξής:
«Καταστράφηκε και ο σταθμός ραδιοεπικοινωνίας μέσω του οποίου έπρεπε να επικοινωνούμε με το δικό μας Κίεβο, αν και… μετά από αυτό το γεγονός δεν είναι καν δικό μας».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ