Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στη Νοβορωσία οι ουκρανικές δυνάμεις βιάζονται να παραδοθούν αιχμάλωτοι

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014   6:05:00 μ.μ.


Στη Νοβορωσία οι ουκρανικές δυνάμεις βιάζονται να παραδοθούν αιχμάλωτοι
Οι ουκρανικές δυνάμεις δε θέλουν να πολεμούν στη Νοβορωσία. 

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η δήλωση του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο. Όπως είπε, οι μαχητές της Εθνικής Φρουράς επίτηδες παραδίδονται αιχμάλωτοι για να τους ανταλλάξουν έπειτα με τους μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης. Καθημερινά αιχμάλωτοι στο στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ βρίσκονται μέχρι 15 στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων.
«Οι στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων παραδίδονται αιχμάλωτοι για να μείνουν ζωντανοί και να βρεθούν στη λίστα για ανταλλαγή με τους δικούς μας στρατιώτες», επισήμανε ο Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο. «Οι μαχητές έρχονται από μόνοι τους και μερικές φορές οι ίδιοι οι αρχηγοί των τμημάτων μας φέρνουν τους δικούς τους στρατιώτες σε μας».
Την προηγούμενη ημέρα μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και των ουκρανικών δυνάμεων έγινε η τακτική ανταλλαγή. 73 αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες αντάλλαξαν με 70 μαχητές της επιστράτευσης.
Οι μαχητές της επιστράτευσης που βρέθηκαν αιχμάλωτοι, μιλούν για τα βασανιστήρια που υπέστησαν εκ μέρους των μαχητών της Ενικής Φρουράς. Ανάμεσα στους μαχητές της Νοβορωσίας όλο και πιο συχνά ακούγονται προτάσεις να μην παίρνουν αιχμαλώτους.
Στις 16 Σεπτεμβρίου οι κύριες μάχες διεξάγονται στην περιοχή του αερολιμένος του Ντονέτσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλη ενίσχυση και αύξησαν τους βομβαρδισμούς των περιοχών στα προάστια της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την αναδιοργάνωση των στρατευμάτων, καθώς και την μηχανολογική εγκατάσταση των θέσεών τους στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά από το Ντονέτσκ. Στα προάστια της πόλης σημειώθηκε η ενεργοποίηση των ομάδων κατασκοπείας και δολιοφθορέων του εχθρού οι οποίες συντόνιζαν τη λειτουργία του πυροβολικού.
Μεταξύ του Γκόρλοβκα και του Μακέεβκα, κοντά στον οικισμό Κράσνι Παρτιζάν και τον Ζντάνοβκα οι μαχητές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ περικύκλωσαν άλλη μία ομάδα του ουκρανικού στρατού.
Οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης κατέστρεψαν τη συστοιχία των ουκρανικών δυνάμεων που βομβάρδισε το αυτοκίνητο του ΟΑΣΕ. Ο βομβαρδισμός που έφερε φθορά στο όχημα του ΟΑΣΕ, έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ