Ροη ειδησεων

Ποιος ήταν ο Βρετανός εθελοντής που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014   10:49:00 μ.μ.

Τον 44χρονο Βρετανό David Haines,  αποκεφάλισαν  οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους - Ο Haines υπηρετούσε ως εθελοντής σε  εμπόλεμες ζώνες και ήταν εξοικειωμένος με δύσκολες καταστάσεις, αναφέρει στενός του φίλος

Τον βρετανό Ντέιβιντ Χέινς αποκεφάλισαν οι ένοπλοι του τζιχαντιστικού IS, δημοσιεύοντας βίντεο με την εκτέλεσή του στο Διαδίκτυο και λέγοντας ότι «έπρεπε να πεθάνει επειδή η Βρετανία εξοπλίζει τους Κούρδους στο Ιράκ». Εξοργισμένο το Λονδίνο δηλώνει ότι θα γίνουν τα πάντα για να εντοπιστούν οι δράστες. Δεύτερο βρετανό εμφανίζει ο «χασάπης» στο βίντεο ως το επόμενο θύμα.

Ο 44χρονος Haines, που κατάγεται από τη Σκωτία, εργαζόταν  εθελοντικά σε στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας και συνελήφθη από τζιχαντιστές στην περιοχή Atmeh, κοντά στο στρατόπεδο, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Haines έχει δύο κόρες, μία 17 ετών από τον πρώτο του γάμο και μία 4 ετών από τη δεύτερη σύζυγό του, που κατάγεται από την Κροατία.

Ο 44χρονος για περισσότερο από δύο δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βοήθεια προσφύγων να επαναπατριστούν σε Λιβύη, Νότιο Σουδάν και Συρία, συνεργαζόμενος με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ένας συνεργάτης του, που επίσης είχε απαχθεί από τζιχαντιστές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν δυο μήνες, δήλωσε ότι ο Haines είναι εξοικειωμένος με «ανασφαλείς περιοχές».
protothema.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ