Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησαν τη Μέρκελ για τα ψέματα του ΝΑΤΟ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014   9:18:00 μ.μ.


Οι βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησαν τη Μέρκελ για τα ψέματα του ΝΑΤΟ
Με την επιστολή προς της Καγκελάριο της Γερμανίας βγήκαν τα μέλη του οργανισμού " Veteran Intelligence Professionals for Sanity, VIPS», μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24». Αυτή η ομάδα διαμορφώθηκε το 2003, ένας από τους στόχους της ήταν η διαμαρτυρία ενάντια στη χρήση των ψεύτικων στοιχείων κατασκοπείας στη βάση των οποίων λήφθηκε η απόφαση για την εισβολή των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και μιας σειράς από άλλα κράτη στο Ιράκ.

Το πλήρες πρωτότυπο κείμενο της επιστολής δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή πύλη Consortium News την οποία ίδρυσε ο ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Πέρρι.
Αναφερόμενοι στην προσωπική τους εμπειρία οι συντάκτες της επιστολής, ειδικότερα, θεωρούν αναγκαίο στα πρόθυρα της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να προειδοποιήσουν την Άγγελα Μέρκελ για τις βλέψεις τους.
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κατηγορίες της Ρωσίας για την τέλεση της “μεγάλης εισβολής ” στην Ουκρανία δεν στηρίζονται από αληθή στοιχεία», λέγεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. «Τα στοιχεία της κατασκοπείας που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα φαίνονται το ίδιο αμφίβολα και πολιτικά αιτιολογημένα, όπως και εκ των προτέρων ψευδείς πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν 12 χρόνια πριν για να αιτιολογηθεί η εισβολή στο Ιράκ με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Δεν έχουμε δει τα αληθή στοιχεία υπάρξεως των όπλων μαζική καταστροφής στο Ιράκ τότε και δεν βλέπουμε αληθή στοιχεία για την εισβολή της Ρωσίας. 12 χρόνια πριν ο Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κατανόησε την αβεβαιότητα των στοιχείων κατασκοπείας για την ύπαρξη στο Ιράκ των όπλων μαζικής καταστροφής και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εισβολή στο Ιράκ. Κατά τη γνώμη μας, πρέπει με την ίδια υποψία να δέχεστε τις κατηγορίες που προβάλλουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όταν μιλάνε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Οι βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών υπογραμμίζουν ότι κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Ομπάμα υπό την πίεση των οπαδών του πολέμου παραλίγο να χτυπήσει τη Συρία με βάση των “στοιχείων των μυστικών υπηρεσιών” αμφίβολης ποιότητας.
«Σε μεγάλο βαθμό λόγω του γεγονότος ότι τα αναληθή στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη λήψη σοβαρών αποφάσεων, θεωρούμε ότι η πιθανότητα της έντασης της κρίσης και της διεύρυνσής της έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε σημαντικά. Ακόμα πιο σημαντικό μας φαίνεται το γεγονός ότι μπορεί να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, εάν Εσείς και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εμφανίσετε μια κοινή λογική του σκεπτικισμού στη προσεχή Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ».
Κατά τη γνώμη των συντακτών του εγγράφου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άνδερς φον Ράσσμουσεν «δεν λέει πάντα την αλήθεια και στο παρελθόν ήδη είχε χρησιμοποιήσει ψευδή στοιχεία. Φαίνεται ότι τα κείμενα των ομιλιών του συνεχίζουν να γράφουν στη Ουάσινγκτον».
«Κατά τη γνώμη μας, ο Ποροσσένκο και ο Γιατσενιούκ πρέπει να πάρουν μια καθαρή απάντηση: καμία συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Και ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ πρέπει να αρνηθεί από οποιαδήποτε θέληση μα διεξάγει το proxy war με τη Ρωσία. Τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ επίσης πρέπει να κατανοήσουν καθαρά το ζήτημα αυτό», είναι πεεισμένοι οι συντάκτες της επιστολής προς την κα Μέρκελ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ