Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ασφάλεια, πλούτος και υγεία οι προτεραιότητες των ρώσων πολιτών.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014   9:04:00 π.μ.


Ασφάλεια, πλούτος και υγεία οι προτεραιότητες των ρώσων πολιτών.
Η ασφάλεια, ο υλικός πλούτος και η υγεία βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος των ρώσων πολιτών, αφήνοντας πίσω την προσωπική τους εξέλιξη, το κοινωνικό τους στάτους αλλά και την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα της VtsIOM που δημοσιεύθηκε χθες, συγκρίνει τα αποτελέσματα με αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη 10 χρόνια πριν, και δείχνει μείωση του ενδιαφέροντος κατά 5% και για το περιβάλλον (έπεσε στο 85%).
Ετσι, το 98% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως η ασφάλεια, ο πλούτος και τα υλικά αγαθά και η υγεία αποτελούν τις βασικότερες ανησυχίες τους πέρα από ο,τιδήποτε άλλο.
Στο 87% (από 92%) έπεσε το ενδιαφέρον για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, ενώ το κοινωνικό στάτους (εργασία, καριέρα και κοινωνική αποκατάσταση) έπεσε στο 75% από το 85% που ήταν το 2005.
Ειδικότερα όσον αφορά στην δημιουργική καριέρα, το ποσοστό πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, στο 68%. Στην πιο χαμηλή διαβάθμιση, μόλις στο 49%, βρέθηκε η διάθεση για ενασχόληση με κοινωνικές και πολιτικές υποθέσεις που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο.
Η δημοσκόπηση της VTsIOM διεξήχθη από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.600 ανθρώπων (άνδρες και γυναίκες) από 42 περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ