Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Θα φορτίζουμε τα τηλέφωνα όταν μασάμε;

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014   1:50:00 μ.μ.


Θα φορτίζουμε τα τηλέφωνα όταν μασάμε;Σας έχουμε δείξει πως στο μέλλον θα φορτίζουμε ηλεκτρονικές τις συσκευές μας είτε με ειδικά ενεργά τατουάζ είτε… τραγουδώντας!
Νέο πείραμα όμως πηγαίνει την… ανθρώπινη τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα και δοκιμάζει σύστημα που θα παράγει ενέργεια από την κίνηση του προσώπου μας και ειδικότερα το σαγονιού μας, ενώ μιλάμε ή μασάμε.
Το ακραίο πείραμα επιχειρούν φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστήμιου Τεχνολογίας του Μόντρεαλ στον Καναδά και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να παράγουν 7mW μέσα μισή ώρα, δηλαδή το διάστημα που μασάμε σε ένα συνηθισμένο γεύμα.
Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανό να φορτίσει ακόμα κάποια συσκευή, η χρήση της πιεζοηλεκτρονικής τεχνολογίας –που αφορά σχεδόν όλες τις νέες εφευρέσεις παθητικής δημιουργία ηλεκτρισμού- φαίνεται ότι είναι πολλά υποσχόμενη και ότι στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.
Το σύστημα λειτουργεί εφαρμόζοντας έναν μικρό ελαστικό ιμάντα κάτω από τη γνάθο ο οποίος με ειδικά πιεζοηλεκτρικά στοιχεία που περιέχει, μετατρέπει τις μικροκινήσεις σε ηλεκτρισμό.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ