Ροη ειδησεων

Αυθεντικό το έγγραφο της συμφωνίας Σαρκοζί-Καντάφι, επιμένει ο ιστότοπος που το αποκάλυψε

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014   6:30:00 μ.μ.


Αυθεντικό το έγγραφο της συμφωνίας Σαρκοζί-Καντάφι, επιμένει ο ιστότοπος που το αποκάλυψε
Μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου ότι το έγγραφο που τον «καίει», είναι πλαστό

Ο γαλλικός ερευνητικός ιστότοπος "Mediapart" επιμένει ότι είναι αυθεντικό το έγγραφο που παρουσίασε το 2012 και αφορούσε σε μια συμφωνία που είχε συνάψει ο Νικολά Σαρκοζί με το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου της Γαλλίας. H απάντηση του Mediapart ήρθε με αφορμή τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί σε γαλλική εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες,  το έγγραφο που τον «καίει», είναι πλαστό.
Η αυθεντικότητα του εγγράφου αυτού ερευνάται από το δικαστήριο, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Σαρκοζί εναντίον του ερευνητικού ιστότοπου. «Όσον αφορά στη Λιβύη, οι δικαστές γνωρίζουν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί στη εφημερίδα "Journal du dimanche".
Σε απάντηση, ο Mediapart έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια αστυνομική έκθεση, σύμφωνα με την οποία «η ομόφωνη άποψη των ανθρώπων που το εξέτασαν είναι ότι το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο ερευνητικός ιστότοπος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά των επίσημων εγγράφων της λιβυκής κυβέρνησης της εποχής εκείνης σε ότι αφορά τη χρονολογία, την τυπολογία και το στιλ γραφής που χρησιμοποιεί».
Το έγγραφο αυτό, που χρονολογείται από το 2006, έχει υπογραφεί από τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για μια συμφωνία της κυβέρνησης της χώρας να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ