Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Ρώσοι πεζοναύτες που συνελήφθησαν στην Ουκρανία, επέστρεψαν στην πατρίδα

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014   2:23:00 π.μ.


Οι Ρώσοι πεζοναύτες που συνελήφθησαν στην Ουκρανία, επέστρεψαν στην πατρίδα
Όλοι οι Ρώσοι πεζοναύτες που νωρίτερα συνελήφθησαν στην Ουκρανία, επέστρεψαν στη Ρωσία, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI με αναφορά στη δήλωση του Αναπληρωτή Αρχηγού των Πεζοναυτικών Δυνάμεων, αντιστράτηγου Αλεξέι Ραγκόζιν.

"Οι συνομιλίες ήταν πολύ δύσκολες. Όμως κυριάρχησε η κοινή λογική και όλα είχαν αίσιο τέλος. Το πιο βασικό είναι ότι όλα τα παιδιά τώρα είναι μαζί μας, στη Ρωσία, Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν παρατούμε τους δικούς μας ", είπε ο Ραγκόζιν.
Πρόσθεσε ότι η ρωσική πλευρά από τα πρώτα λεπτά της σύλληψης των πεζοναυτών έκανε τα πάντα για να επιστρέψουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στη Ρωσία.
"Θεωρώ απαράδεκτο, όταν τόσες μέρες οι δικοί μας στρατιώτες βρίσκονταν αιχμάλωτοι της ουκρανικής πλευράς. Πέραν τούτου, οδεύονταν στο Κίεβο. Ενώ εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες οι οποίοι βρίσκονταν στο έδαφος της Ρωσίας, μετά την παροχή πολύπλευρης βοήθειας αμέσως παραδίδονται στην Ουκρανίας ", υπογράμμισε ο Ραγκόζιν.
Τη νύχτα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι στην Ουκρανία παραδόθηκαν 63 Ουκρανοί στρατιώτες που στις 27 Αυγούστου πέρασαν από τα ρωσικά σύνορα. «Με το αεροσκάφος της πολεμικής μεταφορικής αεροπορίας οι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Μπέλγκοροντ και με τα λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο σημείο διέλευσης των συνόρων "Νεχοτεέβκα", όπου κι έγινε η παράδοσή τους στην ουκρανική πλευρά», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος Αλεξέι Ραγκόζιν.
Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα 10 στρατιώτες της 98ης μεραρχίας των πεζοναυτικών Δυνάμεων πέρασαν από το τμήμα των ρώσο-ουκρανικών συνόρων που δεν έφερε σήμανση και συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Στο Υπουργείο Αμύνης δήλωσαν ότι οι πεζοναύτες πέρασαν τα σύνορα τυχαία κατά την περιπολία και δεν έφεραν αντίδραση στους Ουκρανούς στρατιώτες κατά την σύλληψη.
Αργότερα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο οι στρατιώτες επίσης δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να εισβάλουν στο έδαφος της Ουκρανίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ