Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μήνυση στον Ποροσσένκο οι συγγενείς των Γερμανών που σκοτώθηκαν στη συντριβή του μαλασιανού Boeing

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   1:57:00 μ.μ.


Μήνυση στον Ποροσσένκο οι συγγενείς των Γερμανών που σκοτώθηκαν στη συντριβή του μαλασιανού Boeing
Οι συγγενείς τριών πολιτών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας οι οποίοι ήταν στο αεροσκάφος των «Malaysian Airlines» που συνετρίβη στις 17 Ιουλίου, ετοιμάζουν μήνυση κατά της κυβέρνησης της Ουκρανίας και του προέδρου Πιότρ Ποροσσένκο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Τη δήλωση αυτή έκανε στη γερμανική εφημερίδα «Build am Sonntag» ο δικηγόρος Ελμάρ Γκιμούλλα ο οποίος στηρίζει τα συμφέροντα πιθανών Εναγόντων.
«Με βάση το διεθνές δίκαιο, κάθε κράτος, αφού ανοίγει τον εναέριο χώρου του, φέρει ευθύνες για αυτό το χώρο», δήλωσε ο δικηγόρος στην εφημερίδα. Είναι πεπεισμένος ότι οι αρχές του Κιέβου έπρεπε να κλείσουν τον εναέριο χώρο στα ανατολικά της χώρας, επειδή δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για τη πτήση του αεροσκάφους.
Όπως είπε, το γεγονός ότι η Ουκρανίας δεν εκτέλεσε τις υποχρεώσεις της, είναι βάση για την αγωγή η οποία θα υποβληθεί στο ΕΔΑΔ περίπου σε δύο εβδομάδες.
Το ποσό της αποζημίωσης σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση, κατά τη γνώμη του Γκιμούλλα, πρέπει να αποτελέσει τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ. Οι «Malaysian Airlines» νωρίτερα έχουν πληρώσει στην οικογένεις του κάθε θύματος από 5 χιλ. ευρώ.
Το μαλαισιανό Boeing που εκτελούσε την πτήση МН17 στη διαδρομή Αμστερντάμ – Κουάλα-Λουμπούρ, έπεσε στο έδαφος της Ουκρανίας στις 17 Ιουλίου. Όλοι οι 298 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν τέσσερις πολίτες της Γερμανίας. Ο Γκιμούλλα εκπροσωπεί τα συμφέροντα συγγενών τριών θυμάτων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ