Ροη ειδησεων

Η "εκδίκηση" του Βαρθολομαίου στον Ιερώνυμο

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014   1:02:00 π.μ.


Τρεις μήνες μετά την ήττα του Πατριαρχείου στις εκλογές για την Μητρόπολη Ιωαννίνων

Του Γιώργου Νόκου

Τον περασμένο Ιούνιο Εκκλησία της Ελλάδος και Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως συγκρούστηκαν για την Μητρόπολη Ιωαννίνων όπως είχαν αναδείξει και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σε σχετικό ρεπορτάζ τους.

 Η επιλογή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο Μάξιμος Παπαγιάννης, αναδείχθηκε πανηγυρικά Μητροπολίτης Ιωαννίνων με 46 ψήφους. Σε εκείνη την ψηφοφορία στην τρίτη θέση είχε έρθει ο τότε αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου της Ιεράς Μονής Μαζίου Μεγάρων, παλαιός συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου και εκ των πρωτεργατών της εκλογής του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 2008 ο οποίος είχε πάρει το επίσημο χρίσμα του Φαναριού, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Τρεις μήνες μετά την εκλογή του Μάξιμου Παπαγιάννη στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε ετεροχρονισμένα την... "εκδίκησή" του για την ήττα του Ιουνίου, αναβαθμίζοντας τον Αμφιλόχιο Στεργίου.

 Χθες το μεσημέρι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου εξέλεξε τον λόγιο Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Στεργίου, Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως. Ταυτόχρονα τον επιφορτίζει με έναν ρόλο "πρέσβη" του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, διορίζοντάς τον διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ