Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Οχι στο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ»

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014   8:21:00 μ.μ.


Την κάθετη αντίθεσή του στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος.

Μιλώντας σήμερα το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος έθεσε άπαντες προ των ευθυνών τους.

Το ζήτημα της ίδρυσης σχολής Ισλαμικών Σπουδών απασχολεί έντονα την Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα μας και όχι μόνο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση και δημοσίως αναφέρεται στους λόγους αυτής της στάσης.

Στη σημερινή του ομιλία στον Ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης ο κ.Ανθιμος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Λέμε όχι στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ. Ορθοδοξία και Ισλάμ δεν έχουν κανένα απολύτως σημείο επαφής. Να κάνουμε τον σταυρό και την προσευχής μας. Σε λίγες ημέρες ο Πρύτανης και η Σύγκλητος θα κληθούν να αποφασίσουν και θα έχουν την ευθύνη. Ας σκεφτούμε ότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα και μεταξύ των σπουδαστών.

Και όλα αυτά, ενώ 40 χρόνια η Τουρκία κοροϊδεύει το Πατριαρχείο με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και δεν την ανοίγει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια γραμμή κυριαρχίας από την Θράκη μέχρι τη Ρόδο και τα νότια νησιά μας».

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο θέμα της καύσης των νεκρών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «κανένας δε θα μας κάψει αν το θέλουμε».
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ