Ροη ειδησεων

Αγωνία για τον Ιερέα από τη Γαρίπα, παραμένει άφαντος

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014   2:18:00 μ.μ.


Αγωνία για τον Ιερέα από τη Γαρίπα, παραμένει άφαντος
Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο 82χρονος ιερέας Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο οποίος τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου ξεκίνησε, με τα πόδια, από το σπίτι του στη Γαρίπα με προορισμό το Αρκαλοχώρι για τα εγκαίνια μιας εκκλησίας.

Η πρεσβυτέρα και τα παιδιά του αγωνιούν και καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες παράλληλα με αυτές των Αρχών, για να βρεθεί ο δικός τους άνθρωπος.
Ο πατήρ Εμμανουήλ ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το χωριό έφυγε από τη Γαρίπα για να πάει στο Αρκαλοχώρι, ακολουθώντας έναν δρόμο τον οποίο γνώριζε καλά. Σύμφωνα με όσα λέει ο γιος του, φαίνεται να μην έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα στη διαδρομή.
Ο ιερέας αν και γνώριζε το δρόμο, ωστόσο φαίνεται να μην πήρε μαζί του κάποιο φακό, όπως είπε και ο γιος του και να κινήθηκε στο σκοτάδι με μοναδικό φωτισμό, αυτό του φεγγαριού. Η απόσταση από τη Γαρίπα στο Αρκαλοχώρι είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ιερέας ήθελε να την κάνει την απόσταση αυτή με τα πόδια, καθώς συνήθιζε να περπατά γιατί του άρεσε.
Ο 82χρονος ιερέας περιγράφεται από τους συγχωριανούς του αλλά και από ανθρώπους που τον γνωρίζουν για πολλά χρόνια, ως ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, ο οποίος πάντοτε βοηθούσε το συνάνθρωπό του και συμπαραστεκόταν στον πόνο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα γεγονός που σημειώθηκε πριν από αρκετά χρόνια σημάδεψε για πάντα τη ζωή του. Ο πατήρ Εμμ. Λαμπράκης άθελά του σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν ηλικιωμένο. Φαίνεται πως δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός αυτό.
Ο φόβος του γιου του είναι μήπως ο ηλικιωμένος πατέρας του έχασε το δρόμο και βρέθηκε σε κάποιο από τα χωράφια της περιοχής στα οποία υπάρχουν πολλά πηγάδια.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ