Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τα ομαδικά πυρά των οικισμών κοντά στο Λουγκάνσκ και το Σλαβιάνσκ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014   5:15:00 μ.μ.


Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τα ομαδικά πυρά των οικισμών κοντά στο Λουγκάνσκ και το Σλαβιάνσκ
Ο ουκρανικός στρατός την προηγούμενη νύχτα πυροβόλησε μερικές φορές τα προάστια του Λουγκάνσκ, το Μπολσσάγια Βεργκούνκα, ανέφεραν στο γραφείο Τύπου της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "προς τον οικισμό Μπολσσάγια Βεργκούνκα κινήθηκαν τα άρματα μάχης της λαϊκής επιστράτευσης " και πυροβόλησαν το τμήμα των ουκρανικών δυνάμεων το οποίο διεξήγαγε πυρά με κατεύθυνση την πόλη. Διευκρινίζονται τα στοιχεία σχετικά με τις απώλειες.

Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, κατά τους νυχτερινούς πυροβολισμούς της πόλης μερικά βλήματα έφτασαν στο κεντρικό μέρος της πόλης. Όπως αναφέρει στο δελτίο του γραφείου Τύπου του Συμβουλίου της πόλης Λουγκάνσκ, ως αποτέλεσμα της πτώσης του βλήματος στην πολυκατοικία στην οδό Μενζίνσκι μια γυναίκα σκοτώθηκε, ένας άντρας, τραυματισμένος από θραύσματα, μεταφέρθηκε στο περιφερειακό κλινικό νοσοκομείο.
Στην 27η γειτονία της πόλης ως αποτέλεσμα του τραύματος από σφαίρα σκοτώθηκε ένας άντρας, άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν λόγω της πτώσης των βλημάτων σε πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές του Λουγκάνσκ.
Μερικά βλήματα εξερράγησαν στο έδαφος της περιφερειακής κλινικής της ογκολογίας του Λουγκάνσκ. Στα νοσηλευτικά κτίρια έσπασαν τζάμια, το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές.
Κοντά στο Σλαβιάνσκ οι εξολοθρευτές πλήρως περικύκλωσαν τον οικισμό Νικολάεβκα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Σλαβιάνσκ και τον πυροβολούν από τανκς και βαρέα πυροβολικά. Δεν υπάρχει επικοινωνία με το τμήμα της λαϊκής επιστράτευσης στο Νεκράσοβκα, αναφέρει ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ.
"Ο οικισμός ΝΙκολάεβκα βρίσκεται σε αποκλεισμό. Δεν έχουμε επικοινωνία με το τμήμα εκεί. Συνεχίζονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί των οικισμών Σεμένοβκα, Νικολάεβκα, του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ποσότητα των βλημάτων είναι τόση που ούτε στην Τσετσενία δεν έχω δει κάτι τέτοιο ", αναφέρει ο Στρελκόφ.
"Τη νύχτα το Σλαβιάνσκ πολλές φορές πυροβολήθηκε από τα ολμοβόλα. Στο πληθυσμό επικρατεί πανικός...
Παρακαλώ τους αναγνώστες να "μην πιάνονται από ασήμαντα πράγματα ", χαρούμενοι όταν καταρρίφθηκε κάποιο αεροπλάνο ή καταστράφηκε ένα τανκ: οι εξολοθρευτές τα έχουν τόσα που κάθε μέρα μπορούμε να καταστρέφουμε από 10 μονάδες και δεν θα λιγοστέψουν. Πιέζουν με συνεχή κύμα τεθωρακισμένων και βλημάτων. Το πεζικό σχεδόν δεν χρησιμοποιείται, στην ουσία μόνο καθαρίζει τους οικισμούς που σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκαν. Καθαρή γενοκτονία. Εάν η Ρωσία δε αναμειχτεί στο προσεχές διάστημα, η Νεορωσία σύντομα θα καταστραφεί.
Το Σλαβιάνσκ θα καταστραφεί πολύ νωρίτερα από όλες τις άλλες περιοχές.
Παρεμπιπτόντως... ο εφοδιασμός μας πλήρως διακόπηκε. Ώστε φορτία, μπότες, συσκευές νυχτερινής οράσεως μπορείτε να στείλετε οπουδήποτε, δε μας δε θα φτάσουν ποτέ πια.
Ο πυροβολισμός της πόλης συνεχίζεται ".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ