Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι ασκήσεις του Στόλου της Μαύρης θάλασσας άρχισαν στη Μαύρη θάλασσα

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014   8:58:00 π.μ.


Οι ασκήσεις του Στόλου της Μαύρης θάλασσας άρχισαν στη Μαύρη θάλασσα
Οι ασκήσεις των δυνάμεων του Στόλου της Μαύρης θάλασσας υπό την ηγεσία του αρχηγού του Στόλου της Μαύρης θάλασσας, ναυάρχου Αλεξάνδρ Βικτό άρχισαν στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας, ανέφεραν στους δημοσιογράφους στην διεύθυνσης του γραφείου Τύπου και πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ασκήσεις έχουν τακτικό χαρακτήρα και διεξάγονται με βάση τα διεθνή πρότυπα, ανέφεραν στο Υπουργείο. "Το σχέδιο ασκήσεων προβλέπει την εκτέλεση μιας σειράς από εκπαιδευτικές μαχητικές υποθέσεις για την καταστροφή ομάδων πλοίων του υποθετικού εχθρού στη θάλασσα, τη διοργάνωση της αντιαεροπορικής προστασίας των ομάδων πλοίων και των αντικειμένων της υποδομής στη στεριά ", λέγεται στην ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα στις 4-13 Ιουλίου στη Μαύρη θάλασσα επίσης διεξάγονται οι διεθνείς στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις "Breeze-2014" με συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις θα συμμετέχουν πλοία των ναυτικών δυνάμεων της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς και των ΗΠΑ, ένα περιπολικό ελικόπτερο των ΗΠΑ, τέσσερα πλοία της δεύτερης μόνιμης ομάδας ναρκαλιευτικών πλοίων του Βόρειου Ατλαντικού Συμφώνου.
Όπως προσθέτουν στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων επίσης θα γίνει εξάσκηση στην ανίχνευση, εντοπισμό και καταστροφή των υποβρυχίων του υποθετικού εχθρού. Τα αεροπλάνα της Ναυτικής Αεροπορίας θα διεξάγουν την εναέρια ανίχνευση και θα χτυπήσουν τον υποθετικό εχθρό.
"Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών (πυροβολισμών των πυραυλικών συστημάτων των πλοίων επιφάνειας) διεξήχθησαν εκτοξεύσεις των πέντε πυραύλων "Moskit" και "Malakhit" οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία αντικειμενικού ελέγχου κατέστρεψαν τους στόχους με άμεση βολή ", ανέφεραν στο Υπουργείο Αμύνης. Εκτός από αυτό, τα αεροπλάνα SU-24 της αεροπορικής βάσης του Στόλου της Μαύρης θάλασσας πυροβολούσαν τους στόχους στη θάλασσα και βομβάρδισαν τους επιφανειακούς θαλάσσιους στόχους.
Στις στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 20 μαχητικά πλοία και εφεδρικά σκάφη, πάνω από 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα, τμήματα πεζοναυτών, τμήματα στρατευμάτων πυροβολικού και πυραυλικών της στεριάς του Στόλου της Μαύρης θάλασσας, καθώς και τμήματα ανεφοδιασμού. Η περιοχή των ασκήσεων καλύπτει όλη τη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ