Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Βραζιλιάνοι χρειάστηκαν ψυχοθεραπεία μετά την πρόκριση-θρίλερ επί της Χιλής

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014   8:16:00 μ.μ.


Οι Βραζιλιάνοι χρειάστηκαν ψυχοθεραπεία μετά την πρόκριση-θρίλερ επί της ΧιλήςΟ Σκολάρι κάλεσε εκτάκτως στο προπονητικό κέντρο την ψυχολόγο με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια
Βοήθεια ψυχολόγου χρειάστηκαν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές μετά το ματς-θρίλερ κόντρα στη Χιλή που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο Φελίπε Σκολάρι όταν είδε τον Νταβίντ Λουίζ, τον Ζούλιο Σέζαρ, τον Νεϊμάρκ και τον Τιάγκο Σίλβα να ξεσπούν σε δάκρυα κάλεσε για μια έκτακτη συνεδρίαση την βραζιλιάνα ψυχολόγο Ρεγκίνα Μπραντάο με την οποία συνεργάζεται εδώ και 20 χρόνια. «Η συνάντηση αποτέλεσε μέρος του αρχικού μας πλάνου» επιχείρησε να υποβιβάσει τα γεγονότα η Μπραντάο επικαλούμενη τη συζητήση που είχε κάνε με τον Σκολάρι πριν την έναρξη του τουρνουά οπότε και του παρέδωσε το ψυχολογικό προφίλ όλων των παιχτών της Σελεσάο.
«Είχα συνεδρίες και γι' αυτό δεν μπορούσα να είμαι συνεχώς μαζί με την ομάδα. Μιλάω όμως συνεχώς με τους παίχτες. Μιλάμε μέσω WhatsApp, στο τηλέφωνο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» συμπλήρωσε.
Η εικόνα, όμως, αυτή έχει θορυβήσει αρκετούς παράγοντες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που εκφράζουν την ανησυχία τους για την ψυχολογική ετοιμότητα των παιχτών του Σκολάρι.
«Κλαίνε συνεχώς. Στον εθνικό ύμνο, στο τέλος της πάρατασης, πριν και μετά τα πέναλτι. Σταματήστε! Αρκετά! Λένε ότι πιέζονται αλλά θα έπρεπε να είναι έτοιμοι γι' αυτό» σημείωσε ο τεχνικός διευθυντής της Σελεσάο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. «Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης. Γίνονται συναισθηματικοί και ξεχνούν το παιχνίδι. Πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο αυτοέλεγχο» παρατήρησε ο Ζίκο.
Ο σούπερ σταρ της ομάδας, Νεϊμάρ, επιμένει ότι η παρουσία ψυχολόγου είναι καλή ιδέα. «Δεν έχω κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και το απολαμβάνω. Δεν είμαστε μόνο εμείς που κατακλυζόμαστε από συναισθήματα και χρειαζόμαστε ψυχολόγο. Πιστεύω ότι θα έκανε καλό σε κάθε άνθρωπο να νιώθει πιο χαλαρός. Μαθαίνω αρκετά από την Μπραντάο και ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ