Ροη ειδησεων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία - Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014   10:30:00 π.μ.


Μεγάλη πυρκαγιά στη Σητεία - Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Χανδρά στη Σητεία και λόγω του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν δύο ελικόπτερα, 22 οχήματα της πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, αλλά και στρατιώτες .
Παράλληλα έσπευσαν δυνάμεις  από το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα, αστυνομικοί , υπάλληλοι του Δήμου αλλά και εθελοντές από την περιοχή.
Προς στιγμήν . όπως γράφει το cretalive.gr, η φωτιά απείλησε και τον οικισμό, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την μείωση της έντασης των ανέμων, ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε.
Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι περιοχές που κινδυνεύουν είναι οι εξής:
Περιφέρεια Αττικής και Νήσων
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα)
Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ