Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΜΜΕ: Η Ρωσία θα δοκιμάσει το σύστημα του παγκόσμιου ελέγχου των πυραύλων φέτος

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014   9:07:00 π.μ.


ΜΜΕ: Η Ρωσία θα δοκιμάσει το σύστημα του παγκόσμιου ελέγχου των πυραύλων φέτος
Τα στρατεύματα της εναέριας διαστημικής προστασίας ήδη φέτος θα αρχίσουν τις δοκιμές του νέου συστήματος του παγκόσμιου ελέγχου των πυραύλων, γράφει η εφημερίδα «Kommersant».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη το 2014 στην τροχιά μπορεί να εκτοξευτεί η διαστημική συσκευή "Tundra". Από αυτή τη στιγμή θα αρχίσει η διεύρυνση του συστήματος του Ενιαίου Διαστημικού Συστήματος, μία από τις λειτουργίες των οποίων θα γίνει η προειδοποίηση για την πυραυλική επίθεση. Η εκτόξευση του δορυφόρου προγραμματίζει το τέταρτο τρίμηνο του 2014 από το διαστημικό αεροδρόμιο Πλεσέτσκ με χρήση του πύραυλου-φορέα "Soyuz-2.1b" και του προωθητήρα "Fregat".
"Ο δορυφόρος θα μπορέσει με μεγάλη δόση πιθανότητας θα δείξει την περιοχή της πτώσης πυραύλων, όχι μόνο βαλλιστικών, αλλά και άλλου είδους, καθώς και σε περίπτωση εάν η εκτόξευση έχει γίνει από τα υποβρύχια. Ταυτόχρονα στο "Tundra" θα εγκατασταθεί το σύστημα της μαχητικής καθοδήγησης, και σε περίπτωση ανάγκης μέσω της συσκευής θα μπορέσουν θα δώσουν εντολή για χτύπημα ανταπάντησης ", επισημαίνει η εφημερίδα.
Για τα σχέδια της δημιουργίας του ενιαίου συστήματος της εναέριας διαστημικής προστασίας τον Ιούνιο του 2013 ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν. Στο σύστημα αυτό πρώτα από όλα θα περιλαμβάνονται τα συστήματα προειδοποίησης για την πυραυλική και εναέρια επίθεση, τα μέσα εντοπισμού και τα μέσα κατατρόπωσης στόχων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ