Ροη ειδησεων

Καθιερώνεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014   9:10:00 π.μ.


Καθιερώνεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΗ πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου θα καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Σύμφωνα με απόφαση απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.
Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Κατά την ημέρα αυτή, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδείας, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ