Ροη ειδησεων

«Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο», λέει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014   6:30:00 μ.μ.


Για στροφή της ΕΕ προς την Ανάπτυξη μίλησαν ο Γκ. Χαρδούβελης με τον γάλλο ομόλογό του - Κρίσιμο το β΄εξάμηνο για Ελλάδα και Ευρωζώνη

Για αλλαγή της πολιτικής σκληρής λιτότητας πιέζει και η Γαλλία. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον κύριο Γκίκα Χαρδούβελη στο γραφείο του στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπαίν τόνισε σε δηλώσεις του ότι:
-          οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο
-          το β΄εξάμηνο του 2014 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη
-          με την Ιταλική προεδρία θα μπουν νέες βάσεις και προσανατολισμοί στην πολιτική της ΕΕ.
-          Οι αποφάσεις που αφορούν την δημοσιονομική πολιτική στην ΕΕ πρέπει να συνάδουν με τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για Ανάπτυξης και με τα μέτρα ρευστότητος που λαμβάνει η ΕΚΤ. «Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη επειδή προσφέρουν απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κύριος Χαρδούβελης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις αλλά, όπως συμπλήρωσε, για να συμβεί αυτό «πρέπει να αυξηθεί το εισόδημά του». Όπως τόνισε:
-          η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά για να συμβεί αυτό -συμπλήρωσε- πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται.
-          είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων
-          μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο
Ο κύριος Χαρδούβελης ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και θύμισε πως η Γαλλία δείχνει ενεργά τη στήριξή της στη χώρα μας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ