Ροη ειδησεων

Έρευνα για το Boeing ζητά ο Γιατσενιούκ

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014   9:21:00 μ.μ.


Έρευνα για το Boeing ζητά ο Γιατσενιούκ
Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ουκρανία να «καταρρίφθηκε».

«Είναι η τρίτη τραγική περίπτωση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα αεροπλάνα An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία καταρρίφθηκαν (. . .) από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.
«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Στο μεταξύ ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» αυτή, δήλωσε η εκπρόσωπός του Όλγκα Λάπο.
Λίγο νωρίτερα ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Αντόν Γκερασένκο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι 295 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ