Ροη ειδησεων

Ενίσχυουν το στρατιωτικό τους προσωπικό στο Ιράκ οι ΗΠΑ

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014   10:24:00 π.μ.


Ενίσχυουν το στρατιωτικό τους προσωπικό στο Ιράκ οι ΗΠΑ
Επιπλέον 130 άτομα στρατιωτικό προσωπικό έχει στείλει στο Ιράκ η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ.

Μιλώντας σε αμερικανούς στρατευμένους στην Καλιφόρνια, ο Χέιγκελ δήλωσε ότι οι περίπου 130 στρατιωτικοί σύμβουλοι έφτασαν στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, την Τρίτη.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ενώ ο Χέιγκελ μιλούσε στην Καλιφόρνια, αμερικανός αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι στάλθηκαν στο βόρειο Ιράκ για να «αξιολογήσουν την έκταση της ανθρωπιστικής αποστολής και θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν πρόσθετες επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας πέραν αυτών που ήδη είναι σε εξέλιξη από αέρος για τη στήριξη των εκτοπισμένων Ιρακινών αμάχων οι οποίοι είναι παγιδευμένοι στα βουνά Σινιάρ».
Οι επιπλέον 130 στρατιωτικοί θα ενισχύσουν τους ήδη υπάρχοντες 300 Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έστειλε στο Ιράκ τον περασμένο Ιούνιο για να υποστηρίξουν την ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ